Program 1. halvår 2018

Alle møder afholdes på Ebeltoft Strand, Ndr. Strandvej 3, Ebeltoft.
1. og 3. tirsdag i måneden kl. 14.30

2. januar

Historien om Elvis.
Vi starter det nye år for fuld musik.
Det bliver et bekendtskab med Elvis’ sange, både dem vi alle kender, men også nogle af dem de fleste ikke kender – nemlig hans spirituelle gospelsange.
Karsten Holm vil fortælle og synge sange, som han også skulle lære at synge for første gang på trods af at have sunget Elvis Presleys sange i næsten hele sit liv.
Sangene vil blive sunget på originalsproget med super flot lyd fra Karsten Holms eget anlæg.

16. januar

Terrorbekæmpelse og spionage er i dag desværre en del afvores hverdag og er som spionagen under ”Den kolde krig” en undergravning af det danske samfund.
Det stiller selvsagt store krav til PET – Danmarks nationale sikkerhedstjeneste – en hemmelig tjeneste, der nødvendigvis har en begrænset offentlighed omkring sin virksomhed.
Per Enevoldsen har arbejdet i Politiets Efterretningstjeneste i 40 år og har arbejdet både med terror, politisk ekstremisme og spionage.
Selv om det siges, at man ”mister sin hukommelse” når man pensioneres fra PET.

6. februar

Marie Krøyer – Kunst og skæbne.
Den smukke Marie Triepcke blev født i København 1867 af tyske forældre. Allerede som barn ville Marie være maler og fik undervisning i hovedstaden og senere i Paris, hvor hun mødte Anna Ancher og debuterede på Charlottenborg i 1888.

Lena Pedersen vil fortælle og vise billeder om Marie Krøyers liv, mødet og ægteskabet med P.S. Krøyer, hvor hun accepterede den forventede rolle som muse, hustru og moder.
Vi hører også om hendes videre
vanskelige liv.

20. februar

Kan man sejle til Berlin?
Ja, det kan man faktisk.
I dette billedforedrag
kommer vi på en dejlig sejltur ad floder og kanaler til Tysklands pulserende hovedstad Berlin.
Undervejs ser vi den
utrolig smukke natur og hyggelige byer.
I Berlin sejler vi tværs
gennem byens centrum og ser bl.a. Berlins Domkirke, Rigsdagsbygningen og East Side Gallery fra vandsiden.
Hanne og
Peter Høyer fortæller også om besøg i flere af Hansestædebyerne.
Et foredrag for både ”landkrabber” og sejlere.

7. marts

En flygtnings fortælling.
Vi får - på nært hold - historien om
en flugt fra Syrien til Danmark.
En fortælling der kan hjælpe os
til at forstå, hvorfor mange flygtninge ikke bliver i nærområdet.
Hvordan det opleves at komme til Danmark med en anden kultur, der er så anderledes.
Helle Asmild har haft en flygtning
boende som familiemedlem igennem længere tid.
Hun har måske
et svar på, hvor det er, det går galt i kommunikationen, når danskere og flygtninge mødes.

20. marts

”Tilbage til Rødderne”
er et program med folkesange og anekdoter fra 60erne og 70erne, som måske kan få jer til at mindes jeres ungdom?
Søren Westerholm er musiker og optræder i hele landet.
Han spiller bl.a. sange af Bob Dylan, Tom Paxton, Peter Vesth, Thomas Kjellerup, Sebastian, Erik Grip m.fl.
Søren har sanghæfter med, så vi kan synge med på nogle af de kendte sange.

"På egen hånd i Afrika."
Læge Ivar Søndergaard og hans hustru Solveig har altid været naturelskere. De elsker alt der er grønt og har ben eller vinger.
Men at man bare kan køre rundt i Afrika på egen hånd kom bag på dem i 2001, hvor de af tvungne omstændigheder – skulle besøge deres søn, som var på uddannelse som erhvervspilot i Sydafrika.
Lige siden har de kørt dernede én gang om året.
De har hjulpet mange med gode råd.
Deres budskab er at det er muligt og uden risiko.

"Raae Duo".
vil underholde med de bedste viser og evergreens for fuld musik.

De to musikere Niels Raae (klaver og mundharpe) & Lars Johnsen (kontrabas, elbas, guitar, sang) vil spille og synge sange med musik og tekster af blandt andet Halfdan Rasmussen, Leo Mathiesen, Poul Henningsen, Chaplin samt
nordiske folkeviser og salmer.

1. maj

God sommer – eller klubbens egen dag, som vi kalder den.
I klubbens vedtægter er det bestemt, at vi én gang om året afholder et orienterende møde, hvor vi fortæller om OK Klubbens drift og planer.

Her er det muligt for medlemmerne at komme med ris og ros eller med nye ideer.

Hvis nogle medlemmer har en god historie, vil vi gerne høre den ved denne lejlighed.
Vi ønsker hinanden god sommer og takker for endnu en sæson i godt selskab.

Hermed de bedste ønsker om en god sommer!

OK Klubben i Ebeltoft starter igen
efter ferien den 21. august.

Efterårsprogrammet 2018 tilsendes
omkring den 1. august.