Program 1. halvår 2022

Alle møder afholdes:
 Auditoriet ved Fregatten Jylland.
S. A. Jensens Vej 4. Ebeltoft.

Nedenstående datoer kl. 14.30 - 16.30

Mød venligst i god tid

1. februar:

The Blackbirds m/ Alverdens viser
Karoline Budtz & Søren Bødker Madsen fortolker begge de store klassikere fra hele verden.

Genhør Piaf, Wrejswijk, Jobim, Brecht, Brassen og mange flere arrangeret i bedste kammermusikalske stil.

Søren spiller overbevisende og smukt på sin spanske guitar og Karoline lyriske og teatralske stemme giver sangene et levende og varieret udtryk.

Duoen fortæller om komponisterne, og hvad de betød i deres samtid, og sangene fortolkes på originalsprogene.

22. februar:

Livskvalitet handler også om humor.
Henrik Oest sognepræst ved Helligåndskirken i Aarhus, har holdt foredrag i snart 20 år.

Kommer med til et causerende foredrag om livskvalitet, hvortil humor spiller en afgørende rolle.

Henrik tager fat i spørgsmålet om, hvad der er livskvalitet – og hvad der ikke er – og han stiller skarpt på, hvor forskellig opfattelsen af livskvalitet kan være fra person til person.

Vi skal også høre om, hvordan humor, især sort humor og bidende ironi ofte kan bruges til at løse op for vanskelige emner.

Det bliver et tænksomt og opmuntrende foredrag med humoristiske eksempler fra blandt andre Storm P.

Hvis tiden tillader det, suppleres foredraget med et underholdende blik ind i Storm P’s kunstneriske verden.

1. marts:

Foredrag om Finland
Oplev Journalist og forfatter Gert lynge Sørensens passion for Finland i et underholdende foredrag, der giver os indsigt i vores nordiske broderland, krydret med en række spændende facts, om vores lidt glemte ”fætter” og se en række flotte billeder om de fantastiske finner, der er ukendte for de fleste.

Gert Lynge har rejst i Finland i 30 år og desuden studeret finsk.

Sproget betegnes som verdens mærkeligste og sværeste sprog.

Men ikke desto mindre, kan sproget godt ”tydes” og forstås ved hjælp af lidt fantasi.

22. marts:

Aarhus Peru tur retur
Irene Hellvik. Kulturhistoriker, cand.mag. i historie og socialantropolog.

Irene Hellvik er en garvet foredragsholder med mere end 18 års erfaring.

Vi skal følge hendes vandring og rejseberetning på Inkastien i Perus højland og trekking på en af Amazonas bifloder i lavlandet.

For Irene var det en livslang drøm, der gik i opfyldelse, da hun rejste i inkaernes fodspor til den ”glemte” by Machu Picchu, og rejsen gemmer på mange spændende fortællinger.

Machu Picchu er kendt som den by, inkaerne trak sig tilbage til, dengang spanierne erobrede Inkariget, som var det største af de kultursamfund, spanierne mødte, da de gik i land i Sydamerika i begyndelsen af 1500-tallet.

Spanierne fandt aldrig Machu Picchu, og byen blev siden forladt.

Fastelavn og det spirende forår.
Christian Foged, folkemindesamler, foredragsholder gennem 35 år, sanger og spillemand.

Først på året har vi Kyndelmisse og Fastelavn, og om disse er der meget at fortælle.

Især fastelavn har meget at byde på historisk set, og mange af traditionerne lever den dag i dag.

Især ældre folk husker de skikke, der udspandt sig omkring fastelavn, og nogle husker endnu de sange, der knyttede sig dertil.

Vi skal høre om historierne bag tøndeslagning, fænomenet om at gå ud og rasle, fastelavnssoldater.

Sluppen i Aarhus og meget mere.

Så kom med til et muntert foredrag, hvor fortællingerne krydres med sang og musik.

Vildmarksshow 1
Søren Ervig. Forfatter og vildmarksguide.

Det er blevet en livsgerning, at søge eventyr, spænding og erfaringer fra sine mange rejser.

Vi bliver taget med i ord og lysbilleder, t
il de canadiske Rocky Mountains, både i gummibåd og på hesteryg.

Alaska besøger vi og hører om det utrolige fiskeri.

Laksefiskeri på Kodiak Island hvor både bjørne og laks kommer på krogen.

3. maj

Foreningens dag

Vi skal synge flere aktuelle sange.

Årsberetning v/ kasserer og formand.

Indslag fra Åse Bønlykke.

Kaffepause

Afsluttes med en spændende rejsebeskrivelse:

En tur alene til Vietnam, Laos og Thailand med rygsæk.

En drøm, som skulle føres ud i livet, inden Bente fyldte 70 år.

Planlagde selv det hele, både før og under rejsen.

Fortalt af tidligere bestyrelsesmedlem:  Bente Lisby

SOMMERFERIE

VI MØDES IGEN DEN 23. AUGUST.