Program 2. halvår 2022

Alle møder afholdes:
 Auditoriet ved Fregatten Jylland.
S. A. Jensens Vej 4. Ebeltoft.

Nedenstående datoer kl. 14.30 - 16.30

Mød venligst i god tid.

23. august

Musicalkoncert
Mona Britt Nykjær Musicalperformer, mangeårige alsidige optræden indenfor Revy og Musicals bliver ledsaget af Niels Bo Emgren på klaver, uddannet klassiks sanger og kordirigent.

Vi ser frem til en uhøjtidelig koncert på højt plan, som fører os gennem en masse kendt musik, og noget alle kan synge med på.

Det bliver en festlig opstart efter sommerferien.

Peter Willemoes. Kongedybets helt
Kaare Kristensen sejlede 4 år i handelsflåden, efter han forlod sømandsskolen.

Herefter læreruddannet, forfatter og foredragsholder om historiske og maritime emner.

Det er mere end 200 år siden, Peter Willemoes vandt sig hæder under slaget på Københavns Red i 1801 og blev herved hyldet som Kongedybets helt.

Søværnet har senere søsat flere skibe, under samme navn.

Flere gader i DK er opkaldt efter ham. Ligeledes flere drikkevarer også under navnet Willemoes!

Men hvem var han egentlig??

Alle tiders fællessang
Nils Adrian uddannet på konservatoriet som klassisk guitarist, men spiller også rytmisk musik i de fleste genrer.

Vi synger os op gennem tiden, med en sang fra hvert årti.

Vi starter i 1920’erne og ender i vores egen tid.

Nils Adrian tager pulsen på hvert årti med en kort kommentar - var der krig eller fred?

Var der oprør eller hygge? Tidsrejsen bliver således inspirerende for os, der har gået et stykke på livets vej.

Vi synger med, uden sangbog, men det er jo sange, som vi allerfleste kender bl.a. Liva Weel, Elvis, Otto Brandenborg, Beatles, John Mogensen og Kim Larsen.

Vi afslutter, med at vælger hvilke sange der skal synges fra Højskolesangbogen.

Nils Adrian spiller til efter bedste evne; dels på guitar og andre instrumenter.

Antikkens Grækenland
Ole Christiansen. Lektor med en cand.mag. i engelsk og idræt.

33 års erfaring i at holde foredrag og undervist på flere gymnasier og HF- koler.

Vi besøger antikkens Grækenland, der i sin tid var kendt som Hellas.

Datidens Grækenland bestod af en masse små øer, og vi besøger blandt andet Mykene på Peloppones, Korinthkanalen og klostre i Loutrakibugten, Gammel Korinth og Akrokorinth, Olympia, Epidaurus og Naphlion, Nemea-vindistriktet, Akropolis og templer i Athen.

EFTERÅRSFERIE

Aakjærs sange – Aakjær selv
Jens Frydendal. I 1950’erne barn.1960’erne gik i skole.1970’erne under uddannelse.

1980’erne skovfoged ved Hedeselskab.1990’erne leder af Naturskolen i Viborg Kommune. 2016, gik på efterløn.

Hvad der sker i 2020’erne og 30’erne ved ingen! Til gengæld er udsigterne for 2050’erne og fremad ret forudsigelige.

Jens Frydendal. fortæller og vi hjælper til med sangene.

Med et godt udvalg af Aakjærs kendte og ukendte sange i kronologisk orden lige fra da Ole sad og sang på sin knold i 1899 til “staven blev brudt” i 1930.

Aarhusianske mænd, nogle personer med tilknytning til Aarhus.
Hans Peter Rasmussen. Pianistuddannet fra Aarhus og Köln, foredragsholder gennem snart 40 år og lærer.

Til dette foredrag hører vi om en bred vifte af centrale personligheder, der for en tid – eller hele livet – har haft deres gang i Aarhus.

Nogle er kendte eller berømte, andre er aldeles ukendte, men gemmer på spændende historier.

Blandt mange andre kommer vi fx til at høre om den
verdensberømte astrofysiker Ole Rømer, redaktøren på Demokraten Peter Sabroe, havnearbejderen ’Karl’, der blev fagforeningsmand, den ’arbejdsløse’ violinreparatør Alfred, digteren Morten Børup, statsministeren Hans Hedtoft. Hedeselskabets stifter Enrico Dalgas, komponisten Ludvig Schytte og jydernes Kong Hans, Hans Broge.

6. december - Juleafslutning