Program 2. halvår 2019

1. og 3. tirsdag i måneden kl. 14.30 - 16.30

20. august

Kendte klange og sange.
Ja, gode, glade, dejlige, kendte, gamle og nyere viser og sange – om kærlighed og om livet på godt og ondt.

Det vil Bente Neergaard som sanger og Vagn Koldby på klaver underholde os med.

Vi skal høre om sangenes tilblivelse, hvem der har sunget dem og synge med på de kendte sange efter deres medbragte sanghæfter.

En festlig eftermiddag efter en lang sommer. Vi kommer helt sikkert i godt humør.

Provence: Natur, byer, folkeliv og malerne.
Vi besøger Syd-Frankrig med fokus på Provence.

Flot natur med både bjerge og slugter, afløses af lavendel- og solsikkemarker.

Byerne Arles, Saint Rèmy, Vence, Avignon m.fl. besøges. Mad og vin er i højsædet.

Lena Pedersen fortæller og viser os billeder af malerne Cèzanne, Gauguin, van Gogh, Chagall, Matisse og Picasso.

Hack Kampmanns Aarhus.
Aarhus’ store arkitekt satte sit markante præg på byen i årene omkring 1900 med toldbod, kongeslot, teater, byplaner, katedralskole og meget mere.

Henrik Fode vil fortælle og vise talrige billeder om, hvad han har betydet for byens udvikling og arkitektur?

Han blev født i Ebeltoft, men hvem var han?

Karen Blixen – liv og skæbne.
Med eksempler fra hendes fortællinger, fortæller Mogens Blume Schmidt udsnit fra hendes forfatterskabs eventyrlige indhold.

Hun levede størstedelen af sit liv på Rungstedlund, med undtagelse af de 17 år på kaffefarmen i Afrika.

I foredraget hører vi både om kaffefarmen og Karen Blixens levnedsforløb, som vi kommer til at se billeder fra.

I Osvalds vise-univers.
Stig på revyen med Stig Nørregård som tager os med på en musikalsk rundrejse i revyens viseunivers med visefortolkning, foredrag og fællessang.

Med toner fra klaveret inviterer han os med til en ”gæt en revysangquiz”.

Vi hører om fænomenet Osvald Helmuth og hans interessante liv.

Med den transsibiriske jernbane.
Med baggrund I flere års arbejdsophold i Rusland vil Torben Heuer levende fortælle os om en rejse med den Transsibiriske jernbane og om folket og de forskellige kulturer der lever langs sporet.

Der bliver vist billeder fra en interessant rejse.

Mine yndlingscountrysange.
Efter mange år som udøvende countrysanger og sangskriver og med mange CD-udgivelser bag sig, har Anni Filt nok at fortælle om inden for denne genre.

Vi får et par hyggelige timer, der afsluttes med en lille koncert, hvor publikum kan ønske sange.

4. december

Juleafslutning.
Traditionen tro skal vi have nogle hyggelige timer sammen med gløgg og æbleskiver samt synge de traditionelle julesange, så vi kommer i julestemning.

Vi har gennem årene opbygget en god juletradition, som alle i klubben er med til at skabe.

Vi skal også høre en historie fra et klubmedlem.

Med de bedste ønsker om en glædelig Jul og et godt Nytår, får vi det nye program med hjem for 2020.

OK-møderne i det nye år starter tirsdag den 7. januar 2019.
Det nye program udleveres ved mødet den 4. december eller tilsendes.