Vaccinationer mod influenza

I alle årene siden .

OK Klubben Ebeltoft blev stiftet i 2003 har vi deltaget i efterårets vaccinationer.

Samarbejdet med Danske Lægers Vaccinations Selskab
var startet nogle år tidligere i Århus. En sygeplejerske vaccinerer, og OK Klubbens rolle i den forbindelse er at administrere og indberette.

Det får klubben
et mindre honorar for, så udover at det er en god aktivitet, at bidrage til at så mange som muligt, især ældre bliver vaccineret, så giver det en skilling til klubkassen, som kan bruges til gavn for medlemmerne.

OK Klubben vil også i år medvirke ved vaccinationerne i Ebeltoft, Rønde og

Grenå. Desuden tager vi en tur til de mindre byer Kolind, Auning og Allingåbro sammen med vaccinationsselskabet.

Og husk – vaccinationen er ikke blot for
OK-medlemmer, så tag gerne naboen med !

Influenzavaccination er vigtig.
En influenzavaccination styrker kroppens immunforsvar. Ved en vaccination danner kroppen antistoffer mod influenza.

Det gør, at man hurtigere kommer
igennem sygdomsforløbet, hvis man bliver smittet. Det er netop længden og omfanget af sygdomsforløbet, der kan være hårdt for ældre.

Følg Sundhedsstyrelsens anbefalinger og kom sikkert igennem den kolde tid med en influenzavaccination.

Der er mange myter og fordomme.
Kun 4 ud af 10 ældre over 64 år tager imod tilbuddet om den gratis vaccination.

Derfor slår man nu alarm. Instituttet vurderer, at op mod 2.000 dør i
Danmark hvert år, fordi de vælger den gratis vaccination fra. Og specielt i
Østjylland går det den forkerte vej. I Syddjurs kommune blev 54% ældre over 64 år vaccineret i 2009/10. I 2015/16 var tallet faldet til 42%.

Vi vil i OK Klubben
gerne medvirke til at forbedre statistikken !

I Ebeltoft vaccineres 9. oktober kl. 12.30 - 14.30 i Idrætscentret på Øster Alle.

Om formiddagen er vi i Rønde kl. 10-11, og kl. 15-18 går turen til Grenå.

Vaccinationerne i Kolind, Auning og Allingåbro finder sted den 4. oktober.

Se tider og steder i annonceringen i lokalaviserne.